- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de creveti cu ruccola este un preparat delicios fiind un desfat in zilele caniculare de vara.Servita rece ofera un relax ideal si o placere imensa de a savura acest deliciu culinar.
Ingrediente
- 18 buc creveti mari
- 2 linguri de otet alb
- 1 lamaie
- un catel de usturoi
- o gramada de ruccola
- ½ ceasca ulei de masline extravirgin
- sare ÅŸi piper alb
Instructiuni de preparare
- Se spala crevetii apoi se oparesc in putina apa cu sare pentru 3-4 minute. Dupa ce au stat in apa clocotita se scot si se lasa sa se scurga de excesul de apa.
- Se curata salata rucola, se indeparteaza frunzele si tulpinile deteriorate. Se spala salata sub jet de apa rece,apoi se scurge de apa si se asaza pe prosoape absorbante pentru a indeparta excesul de apa.
- Intr-un castron se amesteca uleiul de masline, otetul,zeama de lamaie, catelul de usturoi taiat feliute,sare si piper,dupa gustr. Se amesteca cu un tel pana se formeaza o emulsie.
- Salata se monteaza in castron numai in momentrul servirii cand se asaza frunze de ruccola si deasupra crevetii. Se toarna emulsia obtinuta si se serveste imediat.