- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata calda de fasole este o salata aperitiv delicioasa pe care o puteti imbunatati cu castraveti murati sau chiar gogosari acri.
Ingrediente
- 250 gr fasole alba
- 1 tija de telina apio
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 ceapa rosie mare
- 1 ardei gras
- patrunjel verde
- ulei
- sare
- otet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 3 portii
Timp de preparare 140 minute
- Puna fasolea la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece cu bicarbonat. A doua zi, scurge apa, adauga alta si puna sare si pune-o la fiert. Schimba apa de 3 ori ( o data la jumatate de ora), pana fierbe fasolea, iar bobul ramane intreg.
- Scurge fasolea de apa si pune-o intr-un castron. Curata ceapa si tai-o cubulete, indeparteaza cotorul si semintele ardeiului, spala-l si taie-l in cuburi. Spala bine tija de telina si toac-o marunt.
- Pune toate legumele peste fasole, toarna otet, ulei si sare, apoi amesteca. In momentul servirii adauga patrunjelul verde tocat marunt.