Salata de fasole cu naut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cand temperatura de afara creste ametitor de tare, ultimul lucru de care ai avea chef ar fi sa gatesti.De cele mai multe ori vara alegem sa gatim retete cu legume crude si pline de vitammine cum ar fi salata de fasole cu naut.

Ingrediente

    • 300 gr fasole boabe(alba si rosie)
    • 200 gr naut
    • 1 ceapa mare alba
    • 1/2 ardei gras rosu
    • 1/2 ardei gras galben
    • 1/2 ardei gras verde
    • 2 linguri porumb din conserva

    PENTRU SOSUL VINEGRETA:

    • 4 linguri ulei
    • 2 linguri zeama de lamaie(sau otet de mre)
    • 1/2 lingura otet balsamic
    • busuioc uscat
    • sare si piper

     

     


     

     

Instructiuni de preparare

  1. Se pun la inmuiat boabele de fasole si nautul cu o seara inainte.Se scurg si se fierb separat aproximativ 30 de minute. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama,se clatesc sub un jet de apa rece si se aseaza intr-un castron.
  2. Se adauga,peste fasole si naut, ceapa taiata felii subtiri sau cuburi,porumbul scurs de zeama, precum si aredeii curatati de seminte si taiati cubulete.
  3. Sepata intr-un castronel se amesteca uleiul, zeama de lamaie(sau otetul de mere). otetul balsamic, busuioc uscat si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Cu sosul obtinut se asezoneaza salata.Se lasa sa stea 15 minute sa se aromatizeze bine apoi poate fi servita.

Recomandari

Salate