Salata banateana de papadie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata banateana de papadie este o salata dietetica foarte gustoasa, pe care o puteti preparachiar si in zilele de post.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 80 gr unt
    • 80 ml ulei
    • piper macinat
    • 2 farfurii frunze de papadie
    • 2 linguri otet
    • 1 lingura patrunjel verde
    • sare
    • boia

Instructiuni de preparare

  1. Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce se inmoaie, se amesteca cu papadia spalata si taiata in fasii, patrunjelul  ales si tocat foarte marunt, sarea, piperul si boiaua.
  2. Se prepara un sos din untul incins, amestecat cu ulei si otet. Sosul se toarna peste salata si se serveste abia dupa ce s-a racit.

Recomandari

Salate