- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de creier este o salata aperitiv delicioasa si apetisanta pe care o puteti imbunatati cu fire de ceapa verde sau masline tocate.
Ingrediente
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 600 gr creier de vita
- 100 gr paine alba
- 1 lamaie
- 1 legatura patrujel verde
- 1 salata verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata creierul de pielite, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Se scoate, se scurge, se toaca marunt si se pune intr-un castron.
- Painea se taie in felii si se lasa la inmuiat in lapte timp de jumatate de ora, dupa care se stoarce si se marunteste. Se freaca bine cu o lingura de lemn, adaugand uleiul pana se obtine un fel de crema.
- Se potriveste de sare si piper, se stropeste cu zeama stoarsa de la o lamaie, servindu-se pe foi de salata verde si cu patrunjel.