Salata de fasole verde cu parmezan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O salata mediteraneana delicioasa pentru zilele caniculare si plina de vitamine.Este gustarea ideala pentru un pranz care sa va ofere tot ce aveti nevoie pentru a termina fericiti o zi de munca.

Ingrediente

    • 2 kg fasole verde pastai 
    • 2 catei de usturoi
    • 2 linguri de oregano proaspat, tocat marunt
    • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
    • 2 lingurite de otet de vin rosu
    • 1 lingurita vin alb
    • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 100 g parmezan ras
    • sare si piper dupa gust
    • 50 g fenicul

Instructiuni de preparare

  1. Din cele 2 kg de fasole verde pastai se scot boabele, care se pun intr-o oala cu apa clocotota si se oparesc pentru 3 minute. Boabele sunt gata daca sunt tari la atingere dar moi inauntru, apoi scurgeti-le sub jet de apa rece intr-o sita.
  2. Cand boabele sunt scurse bine se pun intr-un bol de salata si se amesteca cu oregano, usturoi şi pătrunjel şi asezonate cu o vinegreta făcute cu oţet, vin alb, ulei de măsline. Se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.
  3. Deasupra se adauga in prloaie parmezanul ras si se serveste salata impreuna cu un pahar de vin alb.

Recomandari

Salate