- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O salata mediteraneana delicioasa pentru zilele caniculare si plina de vitamine.Este gustarea ideala pentru un pranz care sa va ofere tot ce aveti nevoie pentru a termina fericiti o zi de munca.
Ingrediente
- 2 kg fasole verde pastai
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de oregano proaspat, tocat marunt
- 2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
- 2 lingurite de otet de vin rosu
- 1 lingurita vin alb
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 100 g parmezan ras
- sare si piper dupa gust
- 50 g fenicul
Instructiuni de preparare
- Din cele 2 kg de fasole verde pastai se scot boabele, care se pun intr-o oala cu apa clocotota si se oparesc pentru 3 minute. Boabele sunt gata daca sunt tari la atingere dar moi inauntru, apoi scurgeti-le sub jet de apa rece intr-o sita.
- Cand boabele sunt scurse bine se pun intr-un bol de salata si se amesteca cu oregano, usturoi şi pătrunjel şi asezonate cu o vinegreta făcute cu oţet, vin alb, ulei de măsline. Se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.
- Deasupra se adauga in prloaie parmezanul ras si se serveste salata impreuna cu un pahar de vin alb.