- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de legume crude este perfecta in zilele de vara si in multe cure si regimuri.
Ingrediente
- 2 mere
- 1 morcov
- 1 ridiche neagra
- 1 telina
- 1/2 lamaie
- 1/4 varza cruda
- 2 rosii
- 1 cana cu maioneza de post
- sare
- menta si patrunjel tocate
- 1 cartof si 1 morcov fierti
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se face o maioneza dintr-un morcov si un cartof fierti 1/2 ora si sfaramati cu furculita ca sa devina piure omogen. Peste amestec se pune 1 lingura cu mustar si un praf de sare, se amesteca incet cu ulei pana cand capata consistenta unei smantani groase.
- Se curata de coaja merele, morcovul, ridichea neagra si telina, se spala, se trec pe razatoarea mare, se stropesc cu zeama de lamaie, se sa-reaza si se lasa in castron adanc. Se spala si se toaca varza, se acopera cu sare, se freaca usor, se spala in apa rece si se stoarce. Se pune peste legume, se omogenizeaza folosind o furculita inox, se toarna deasupra maioneza si se amesteca incet.
- Salata se decoreaza cu felii de rosii taiate pe latul legumei, iar rosiile se acopera cu menta si patrunjel tocate impreuna Salata se serveste imediat, cu paine prajita sau paine feliata de secara