- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de orez cu branza si iaurt este o reteta consistenta, potrivita pentru cina sau un pranz usor si dietetic.Este o mancare care se consuma rece fiind racoritoare in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 250 gr de orez cu bob lung
- 2 ardei grasi (de culori diferite)
- 250 gr de telemea de vaci
- 4-5 catei de usturoi
- 300 gr de iaurt natur
- 250 de branza dulce de vaci
- o legatura de marar
- un fir de ceapa verde
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Pui orezul la fiert intr-o oala cu apa rece si acoperi oala cu un capac. O lasi pe foc timp de 10-15 minute timp in care amesteci des pentru ca acesta sa nu le lipeasca. Dupa ce orezul a fiert suficient il treci printr-o strecuratoare si il clatesti cu apa rece.
- Tai ardeii si branza telemea cubulete mici si le amesteci intr-un castron.
- Intr-un castron separat, amesteci usturoiul pisat cu iaurtul si cu branza dulce de vaci faramitata cu furculita. Adaugi mararul tocat si piper si verifici daca e nevoie si de sare.
- Intr-un vas suficient de mare amesteci toate ingredientele: ardeii, telemeaua,orezul fiert, iaurtul cu branza si mararul si potrivesti de sare si pier.
- Ornezi salata cu rondele mici de ceapa verde.