Salata de orez cu branza si iaurt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de orez cu branza si iaurt este o reteta consistenta, potrivita pentru cina sau un pranz usor si dietetic.Este o mancare care se consuma rece fiind racoritoare in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 250 gr de orez cu bob lung
    • 2 ardei grasi (de culori diferite)
    • 250 gr de telemea de vaci
    • 4-5 catei de usturoi
    • 300 gr de iaurt natur
    • 250 de branza dulce de vaci
    • o legatura de marar
    • un fir de ceapa verde
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Pui orezul la fiert intr-o oala cu apa rece si acoperi oala cu un capac. O lasi pe foc timp de 10-15 minute timp in care amesteci des pentru ca acesta sa nu le lipeasca. Dupa ce orezul a fiert suficient il treci printr-o strecuratoare si il clatesti cu apa rece.
  2. Tai ardeii si branza telemea cubulete mici si le amesteci intr-un castron.
  3. Intr-un castron separat, amesteci usturoiul pisat cu iaurtul si cu branza dulce de vaci faramitata cu furculita. Adaugi mararul tocat si piper si verifici daca e nevoie si de sare.
  4. Intr-un vas suficient de mare amesteci toate ingredientele: ardeii, telemeaua,orezul fiert, iaurtul cu branza si mararul si potrivesti de sare si pier.
  5. Ornezi salata cu rondele mici de ceapa verde.

Recomandari

Salate