Salata de orez cu ton si portocale- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de orez cu ton si portocale este o salata aromata si gustoasa, care este mai buna cand o serviti rece in zilele de vara.

Ingrediente

    • 4 conserve  de ton bucati intregi
    • 2 conserve  porumb boabe
    • 2 conserve  mazare
    • 4 linguri unt
    • 4 portocale mai mari
    • 1 lamaie
    • 600 gr orez cu bob lung
    • sare
    • piper
    • 200 gr maioneza
    • 2 gogosari

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 5 portii

Timp de preparare 1 ora

  1. Cureti portocalele de coaja si le feliezi, dupa care le calesti in unt pe ambele parti. in grasimea ramasa, prajesti orezul pana prinde o culoare aurie, apoi acoperi cu apa si lasi sa fiarba fara sa amesteci.
  2. Scurgi mazarea si porumbul. Tai fasii gogosarii. Amesteci portocalele cu legumele, orezul, sare si piper dupa gust. Adaugi maioneza chiar inainte de servire.

Recomandari

Salate