- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de orez cu ton si portocale este o salata aromata si gustoasa, care este mai buna cand o serviti rece in zilele de vara.
Ingrediente
- 4 conserve de ton bucati intregi
- 2 conserve porumb boabe
- 2 conserve mazare
- 4 linguri unt
- 4 portocale mai mari
- 1 lamaie
- 600 gr orez cu bob lung
- sare
- piper
- 200 gr maioneza
- 2 gogosari
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 5 portii
Timp de preparare 1 ora
- Cureti portocalele de coaja si le feliezi, dupa care le calesti in unt pe ambele parti. in grasimea ramasa, prajesti orezul pana prinde o culoare aurie, apoi acoperi cu apa si lasi sa fiarba fara sa amesteci.
- Scurgi mazarea si porumbul. Tai fasii gogosarii. Amesteci portocalele cu legumele, orezul, sare si piper dupa gust. Adaugi maioneza chiar inainte de servire.