- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Exista foarte multe retete care au ca ingredient principal saricica sau agretti dar astazi m-am oprit la cea mai simpla si dietetica dintre ele , si anume, salata de saricica . Se poate servi simpla sau alaturi de friptura sau in combinatie cu paste, in o
Ingrediente
- 2 legaturi de saricica
- migdale
- seminte de floarea soarelui
- susan
- ulei de masline
- lamaie
Instructiuni de preparare
- Taiem radacinile si parte usor lemnoasa a tulpinei , in total cam 4-5 cm din plantuta si o spalam bine. Punem apa la fiert cu 2 –3 lingurite de sare si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam saricica. Acoperim cu capac si o lasam sa fiarba cam 5 minute dupa care o punem intr-o sita si o trecem printr-un jet de apa cat mai rece ca sa isi pastreze culoarea. O lasam la scurs si la racit cam jumatate de ora.
- Prajim migdalele, semintele de susan si floarea soarelui intr-o tigaie teflonata fara sa adaugam ulei sau unt si le lasam sa se raceasca.
- Separat amestecam ulei de masline si suc de lamaie .
- In momentul servirii amestecam saricica impreuna cu semintele reci si mixul de ulei de masline si lamaie si servim.