Salata de vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de vinete se prepara in multe feluri, dar este cea mai gustoasa si apreciata salata de post.

Ingrediente

    • 4-5 vinete
    • 1 ceapa
    • 150 ml ulei
    • sare
    • 2 rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Coci vinetele la foc iute, asezate pe gratar sau pe o tabla. Le cureti imediat si le lasi in strecuratoare sa se scurga 1-2 ore, dupa care le cureti de seminte si pastrezi doar partea carnoasa.
  2. Asezi vinetele  pe un fund de lemn, le toci cu un cutit tot din lemn si le lasi in castron.
  3. Toci marunt ceapa, freci cu sare, speli cu apa rece, scurgi in sita si amesteci peste vinete. Pui uleiul cate putin, amesteci cu lingura de lemn intr-un singur sens, sarezi si nu le pastrezi la frigider. Se intaresc si-si pierd dulceata.
  4. Decorezi salata cu felii subtiri de rosie, apoi o servesti cu paine proaspata, sau tartinezi felii mici de paine prajita, pe care le decorezi cu felii de rosii sau gogosar crud.

Recomandari

Salate