- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de vinete se prepara in multe feluri, dar este cea mai gustoasa si apreciata salata de post.
Ingrediente
- 4-5 vinete
- 1 ceapa
- 150 ml ulei
- sare
- 2 rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Coci vinetele la foc iute, asezate pe gratar sau pe o tabla. Le cureti imediat si le lasi in strecuratoare sa se scurga 1-2 ore, dupa care le cureti de seminte si pastrezi doar partea carnoasa.
- Asezi vinetele pe un fund de lemn, le toci cu un cutit tot din lemn si le lasi in castron.
- Toci marunt ceapa, freci cu sare, speli cu apa rece, scurgi in sita si amesteci peste vinete. Pui uleiul cate putin, amesteci cu lingura de lemn intr-un singur sens, sarezi si nu le pastrezi la frigider. Se intaresc si-si pierd dulceata.
- Decorezi salata cu felii subtiri de rosie, apoi o servesti cu paine proaspata, sau tartinezi felii mici de paine prajita, pe care le decorezi cu felii de rosii sau gogosar crud.