Salata Oliver

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata Oliver este o salata racoritoare pe care o puteti servi la orice ora si cu orice ocazie.

Ingrediente

    • 5 cartofi
    • 4 oua
    • 1 cutie mica de mazare
    • 2 gogosari in otet
    • 3 morcovi
    • 300 gr sunca
    • 3 castraveti murati
    • patrunjel verde

    PENTRU MAIONEZA

    • 1 galbenus fiert
    • 1 galbenus crud
    • 200 ml ulei
    • 1 lingurita mustar
    • lamaie
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Spala cartofii si morcovii si pune-i la fiert in apa cu sare. cand s-au fiert scurge-i de apa si lasa-i sa se raceasca.
  2. Separat, fierbe ouale in apa cu sare, si cand sunt fierte lasa-le sa se raceasca in apa cu sare, ca sa se decojeasca mai usor. Dupa ce ai curatat de coaja ouale, morcovii si cartofii, taie-le in cubulete si pune-le intr-un castron. Adauga mazarea, sunca taiata cubulete, castravetii si gogosarii taiati cubulete si scursi de zeama.
  3. Pentru maioneza, freaca galbenusurile cu putina sare si mustarul pana devin o compozitie fina. Adauag treptat uleiul amestecand intr-un singur sens, iar la final potriveste gustul de lamaie, sare si piper.
  4. Adauga maioneza si patrunjelul tocat fi peste legume, amesteca usor pentru a nu zdrobi cubuletele si da salata la rece  minim 2 ore inainte de a o servi.

Recomandari

Salate