- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata Oliver este o salata racoritoare pe care o puteti servi la orice ora si cu orice ocazie.
Ingrediente
- 5 cartofi
- 4 oua
- 1 cutie mica de mazare
- 2 gogosari in otet
- 3 morcovi
- 300 gr sunca
- 3 castraveti murati
- patrunjel verde
PENTRU MAIONEZA
- 1 galbenus fiert
- 1 galbenus crud
- 200 ml ulei
- 1 lingurita mustar
- lamaie
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala cartofii si morcovii si pune-i la fiert in apa cu sare. cand s-au fiert scurge-i de apa si lasa-i sa se raceasca.
- Separat, fierbe ouale in apa cu sare, si cand sunt fierte lasa-le sa se raceasca in apa cu sare, ca sa se decojeasca mai usor. Dupa ce ai curatat de coaja ouale, morcovii si cartofii, taie-le in cubulete si pune-le intr-un castron. Adauga mazarea, sunca taiata cubulete, castravetii si gogosarii taiati cubulete si scursi de zeama.
- Pentru maioneza, freaca galbenusurile cu putina sare si mustarul pana devin o compozitie fina. Adauag treptat uleiul amestecand intr-un singur sens, iar la final potriveste gustul de lamaie, sare si piper.
- Adauga maioneza si patrunjelul tocat fi peste legume, amesteca usor pentru a nu zdrobi cubuletele si da salata la rece minim 2 ore inainte de a o servi.