Salata orientala-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata orientala este varianta perfecta pentru un pranz delicios de post.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 2 cepe
    • 2 rosii mari
    • 2 ardei capia
    • 1 lingura cu otet
    • 1 castravete tanar
    • 20-24 masline
    • 100 ml ulei
    • sare
    • marar si patrunjel

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se spala cartofii cu o perie moale, se pun sa fiarba in apa calda cu sare, se scot cand coaja crapa usor si se curata calzi. Se taie felii subtiri, se stropesc cu ulei.
  2. Se curata castravetele, ceapa si ardeii, se taie felii mici, se pun intr-o farfurie adanca si se presara cu sare. Se lasa asa 1/4 ora, se spala si se scurg, se trec in castronul cu cartofi.
  3. Se face un sos vinegreta: ulei amestecat omogen cu otet, sare si piper, se rastoarna peste legume. Se amesteca usor de jos in sus, se decoreaza cu felii de rosii si cu masline intregi, se presara deasupra marar si patrunjel tocate impreuna si se pune salata la rece. Se serveste cu paine de casa integrala.

Recomandari

Salate