- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata ruseasca este usor de preparat si poate fi servita alaturi de fripturi sau orice reteta de mancare ce necesita salata.
Ingrediente
- 6 cartofi mari
- 200 gr mazare
- 500 gr sunca presata
- 300 gr maioneza
- 5 morcovi
- 1 telina mica
- 5 castraveciori acri
- 2 linguri mustar
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Intr-o oala cu apa rece se pun la fiert cartofii, morcovii si telina. Cand s-au fiert se scurg de apa si se lasa inte-o strecuratoare sa se raceasca. Separat se pune intr-o craticioara cu apa sa fiarba mazarea.
- Se taie cubulete toate legumele fierte si se pun intr-un castron incapator. Se adauga mazarea strecurata si sunca presata taiata cubulete, castraveciorii, taiati si ei in cuburi.. Se amesteca compozitia, apoi se adauga maioneza si mustarul si se mai amesteca putin ca sa se amesteca ingredientele, adaugand sare si piper macinat, dupa gust.
- Salata ruseasca se serveste rece alaturi de felii d epaine prajita.