Salata taraneasca de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata taraneasca de cartofi este foarte gustoasa si aromata, perfecta atat in zilele de post cat si in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 500 gr cartofi
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • 2 legaturi cu ceapa verde
    • 2 marule sau 1 salata verde
    • 2-3 fire de usturoi verde
    • sare
    • 10-12 masline
    • 1 legatura de ridichi rosii
    • 1 legatura de marar verde
    • 2 linguri cu mustar

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 4-6 persoane

  1. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa calda cu sare. Dupa 30 de minute se scot, se racoresc si se curata de coaja, se taie felii si se pun intr-un vas mare de sticla sau de portelan, apoi se amesteca usor cu felii de morcov si telina.
  2. Morcovii si telina se pun sa fiarba separat in apa calda si se procedeaza ca la cartofi.
  3. Separat se pregatesc verdeturile: marulele (salata) se spala frunza cu frunza, se taie fasii, se imprastie peste cartofi si morcovi. Ceapa si usturoiul se curata de foile vestede si se taie bucati mici, se pun toate peste cartofi. Se sareaza amestecul si se omogenizeaza folosind mustarul ca liant. Se lucreaza cu o lingura de lemn, metalul schimba gustul legumelor calde in amestec cu ceapa.
  4. Cand salata este gata se orneaza cu felii subtiri de ridichi de luna, se presara cu marar tocat si se pune la rece pentru 1 ora Se serveste cu paine prajita sau fara paine.

Recomandari

Salate