Salata de cartofi- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de cartofi este o salata aparent banala dar foarte gustoasa si perfecta la masa de pranz.

Ingrediente

    • 6 cartofi
    • 1 ceapa
    • 100 gr telina tocata
    • 1 lingurita sare
    • 6 oua fierte

    PENTRU DRESSING:

    • 2 oua batute
    • 100 gr zahar tos alb
    • 1 lingura amidon de porumb
    • sare
    • 75 ml otet
    • 140 ml lapte condensat
    • 1 lingurita mustar
    • 50 gr unt
    • 200 gr maioneza

Instructiuni de preparare

  1. Spalati bine cartofii, curatati-i apoi puneti-i intr-un vas mare cu apa. Puneti vasul pe foc si lasati sa fiarba 20 de minute, pana cand pot fi strapunsi usor cu furculita. Scurgeti cartofii fierti de apa si lasati-i sa se raceasca. Cand s-au racit puneti-i intr-un castron mare si amestecati cu ceapa tocata fin, telina tocata si ea marunt, 1 lingurita de sare, si ouale fiert taiate cubulete.
  2. Pentru  dressing, amestecati intr-o cratita ouale batute cu zaharul, amidonul de porumb si putina sare. Puneti cratita pe foc si adaugati otetul, laptele condensat isi mustarul, apoi lasati sa fiarba la foc mediu, amestecand des, pana se ingroasa, aproximativ 10 minute. Luati cratita de pe foc si, adaugati unutl taiat cubulete, amestecand continuu ca sa se incorporeze, apoi bagati-l la frigider ca sa se raceasca.
  3. Cand sosul este complet rece incorporati maioneza si turnati-l peste salata, amestecand usor ca sa acopere uniform. Acoperiti castronul cu un capac sau cu folie de plastic si bagati la frigider pana a doua zi.

Recomandari

Salate