- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scrumbia cu sos de lapte acru este un preparat foaret aromat si gustos, perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 2 scrumbii sarate sau afumate
- 2 mere acrisoare
- 1 ceapa
- 4 castraveti mici cruzi
- 2 linguri cu smantana
- 2-3 linguri cu lapte acru
- 1/2 lamaie
- sare
- piper macinat
- 4-6 tije de marar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Spalati si curatati merele, scoateti casa samburilor si taiati felii subtiri partea ramasa. Stropiti cu zeama de lamaie, amestecati usor.
- Curatati ceapa si taiati-o rondele (folositi un cutit ascutit si taiati ceapa pe latul ei), pe care le desprindeti. Curatati castravetii doar de capete, spalati cu un burete moale si taiati-i rondele.
- Asezati merele, castravetii si ceapa pe un platou adanc.
- Curatati scrumbiile si lasati-le in apa calduta 1 ora inainte de a face salata. Inlaturati capetele si cozile, curatati aripile si taiati pestele felii subtiri. Curatati de oase si de piele, asezati pestele pe platou si amestecati cu legumele si marul.
- Sarati si piperati usor, acoperiti cu un sos din lapte acru si smantana. Decorati aperitivul cu tije de marar spalate si uscate in prosop.
- Serviti pe farfurii langa paine prajita cu cartofi fierti.