- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul unguresc este un sos aromat si gustos, care nu poate lipsi de langa fripturile aromate.
Ingrediente
- 4 cepe
- 700 ml supa de carne/oase
- 150 gr smantana
- 100 ml ulei
- 100 gr faina
- boia de ardei dulce
- 100 ml vin alb
- 2 lingurite sare
Instructiuni de preparare
- Ceapa se curata, se spala, se opareste, apoi se indeparteaza apa. Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, se adauga faina dizolvata si supa de carne/oase. Se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.
- Cand ceapa este bine fiarta, sosul se paseaza si se fierbe din nou, adaugand smantana, boiaua de ardei, sare, iar spre sfarsitul fierberii vinul.
- Sosul unguresc se serveste cald, alaturi de friptura de vita, pasare sau miel.