- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sosul Polette este un sos care se foloseste la preparatele fierte din carne alba.
Ingrediente
- 40 gr ulei/unt/untura
- 30 gr faina
- 500 ml supa de carne
- sare
- piper alb macinat
- 1 felie de lamaie cu coaja
- 1 galbenus de ou crud
Instructiuni de preparare
- Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul, se aduaga faina, amestecand repede, apoi se ia de pe foc, se adauga supa de carne rece, amestecand repede cu o lingura de lemn.
- Se adauga putina sare,piper macinat, apoi se pune iar pe foc si se lasa sa fiarba 10 minute.
- Se ia sosul de pe foc, se adauga felia de lamaie cu tot cu coaja, apoi se aduaga galbenusul de ou, amestecand energic ca sa se lege bine sosul.