Bors ardelenesc de miel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Unul din deliciile sarbatorilor de Paste este celebrul bors de miel. Pentru cei care se bucura de spiritul acestor sarbatori nu se poate fara bors de miel.Nu oricine stie sa prepare bors de miel, dar aceasta reteta va va usura munca.

Ingrediente

    • 1 morcov
    • 750 gr carne de miel
    • 1 telina
    • 2 cepe
    • 1 radacina de patrunjel
    • 2 rosii
    • 50 gr orez
    • 2 oua
    • 1 legatura leustean verde
    • 1 litru bors de putina
    • 200 gr smantana
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Carnea de miel se curata, se spala, apoi se taie cubulete. Morcovul, patrunjelul, ceapa si telina, se curata, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie cubulete mici.
  2. Se pune pe foc o oala cu 2 litri de apa, iar cand apa incepe sa fiarba se pune ceapa si putina sare. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se adauga morcovul, telina si patrunjelul si se lasa sa fiarba.Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga bucatile de carne si se lasa sa fiarba 20 de minute cu oala acoperita.
  3. Cand carnea este aproape fiarta se pune orezul spalat si rosiile decojite taiate cubulete sau date pe razatoare. Cand incepe sa dea in clocot se toarna borsul care  s-a fiert separat, se acopera vasul si se lasa pana cand carnea de  miel este fiarta. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga leusteanul tocat fin si se opeste focul.
  4. Borsul se lasa 2-3 minute sa se racireasca, apoi se drege cu 2 oua batute cu smantana.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri