Ciorba de burta- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de burta este un preparat romanesc autentic, foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente

    • 2 kg de burta de vaca
    • 1 kg picioare de vita
    • 3 litri de apa
    • 3 morcovi
    • 1/2 telina
    • 2 ceape
    • 1 capatana de usturoi
    • 500 gr iaurt/smantana
    • piper negru boabe
    • 1 lingura faina
    • 3 oua
    • 100 ml ulei/untura
    • 100 ml otet
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punandu-le la fundul vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se pune la fiert cu sare, inlaturand constant spuma formata.
  2.  Cand burta este aproape fiarta, se adauga morcovii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt si piperul.
  3. Cand burta si picioarele au fiert se scot si se racesc. Burta se taie in felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege ti se taie la fel, apoi se introduc in oala cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pana da un clocot.
  4. Din galbenusurile batute, iaurtul sau smantana si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru dres si se introduce in oala. Se potriveste gustul cu sare si acreala, iar ciorba se serveste cu mujdei de
    usturoi

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri