- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul cu carne de porc este un bors satios si aromat, pe care il puteti prepara atat iarna, cat si in anotimpul cald.
Ingrediente
- 750 gr carne de porc
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 1 telina
- 100 gr taitei de casa
- 2 oua
- sare
- 1 litru de bors
- leustean tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti carnea, o tai bucati nu prea mari, potrivind grasimea dupa gustul mesenilor (sau arunci toata grasimea), o speli cu apa rece si o pui la foc, in vas mare, cu apa rece cat s-o acopere.
- Fierbi incet, arunci apa dupa primul clocot, speli carnea si umpli oala pe trei sferturi cu apa.
Dupa 30 de minute de fierbere adaugi peste carne zarzavatul taiat fideluta, sarezi si mai fierbi 20 minute, timp necesar pentru fierberea zarzavatului, dupa care adaugi taitei de casa pe care i-ai clocotit 5 minute si i-ai limpezit cu apa rece, si borsul fiert separat.
- Daca borsul este prea gras si nu-ti place, iei o felie de paine mai groasa si o asezi in oala. Se va imbiba cu grasime foarte repede. O scoti, iar borsul il dregi cu 2 oua batute, dupa ce ai adaugat leusteanul tocat si ai tras oala de pe foc. Pentru ca oul sa se inchege in bucati mici, bati cu bors fierbinte. Servesti borsul cald, cu ardei iute alaturi, cu paine sau cu mamaliguta.