- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de peste o puteti prepara folosind de fiecare data alt fel de peste, astfel aroma si gustul vor fi usor diferite.
Ingrediente
- 3 cepe potrivite
- 2 ardei grasi
- 3 morcovi mari
- 2 legaturi leustean sau telina (frunze)
- 150 gr orez
- 4 cartofi
- 1 ardei iute
- otet
- sare
- 800 gr peste combinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 75 minute
- Cureti si tai marunt cepele si ardeii. Cureti morcovii, pe doi dintre ei ii dai pe razatoarea mica, iar morcovul ramas il tai in cubulete. Adaugi o mana buna de frunze de leustean sau telina, sa fiarba alaturi de celelalte zarzavaturi.
- Cand au fiert toate pe jumatate, adaugi orezul, iar dupa ce a fiert si acesta, pui cartofii taiati cubulete, ardeiul iute tocat marunt, otet si sare dupa gust.
- Dupa ce au fiert toate ingredientele, adaugi pestele, spalat si curatat. Daca pestele este slab, torni si cateva picaturi de ulei.
- Daca folosesti peste de mai multe feluri, chiar si din cel maruntel, mai lasi oala pe foc, ca preparatul sa mai dea intr-un clocot, lei oala de pe foc si, dupa 5 minute, adaugi verdeata.