- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul cu legume calite este un bors aromat si foarte gustos, perfect pentru zilele de post.
Ingrediente
- 1 sfecla rosie
- 1 telina
- 2 morcovi
- 1/2 varza cruda
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 2 rosii decojite
- 150 ml ulei
- bors
- marar tocat
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti sfecla, o speli, o tai bastonase si o fierbi cu apa calda cat s-o acopere, cel putin 30 de minute.
- Cureti cepele, morcovii, telina, dovlecelul, varza si cartofii, speli sub jet de apa rece, le tai cubulete, le calesti cu ulei.
- Cand ceapa a devenit transparenta, pui legumele intr-o oala cu apa calda, langa sfecla, sarezi si fierbi acoperit 20 minute. Adaugi rosia decojita si taiata felii, lasi 5 minute si acresti cu bors.
- Decorezi borsul cu marar verde tocat, servesti cu paine proaspata si ardei verde, dupa ce mancarea s-a racit.