- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de fasole boabe este delicios si gustos, perfect pentru perioada de post.
Ingrediente
- 500 gr fasole boabe (alba sau pestrita)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2 rosii din conserva
- 1 telina mica
- 1 legatura cu leustean sau patrunjel
- 500 ml bors
- sare
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se alege fasolea, se spala in 2-3 ape, se lasa acoperita cu apa rece 10-12 ore. (O alta metoda eficienta pentru ca fasolea sa fiarba repede: se opareste fasolea, dupa ce a fost curatata de impuritati, cu apa clocotita turnata in vasul cu fasole. Se acopera vasul pentru 10 minute, se scurge apa, se pune apa rece si se lasa sa stea cu vasul acoperit 1 ora).
- Fasolea se pune sa fiarba cu trei masuri de apa fierbinte si se procedeaza ca la orice mancare de fasole: cand bobul se desface la atingere se pune zarzavatul curatat, spalat si taiat fideluta sau trecut pe razatoare, ceapa tocata marunt si rosiile decojite si taiate felii subtiri, apoi se sareaza
- Dupa 20 minute se pune borsul fiert separat, se condimenteaza cu leustean si cimbru tocate impreuna si se lasa sa se raceasca. In locul legumelor tocate se poate folosi zarzavat la sticla (in timpul iernii).
- Borsul de fasole se serveste cald sau rece, cu paine sau mamaliguta.