Bors de frunze de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de frunze de legume este reteta perfecta pentru un pranz delicios si plin de vitamine.

Ingrediente

    • 2 kg de frunze de legume (sfecla, spanac, salata, stevie, gulie, loboda)
    • 1 ceapa
    • 2 cartofi
    • 4 linguri cu orez
    • 1 l bors
    • leustean verde
    • 2 linguri cu ulei
    • sare
    • 1 lingura cu faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se aleg frunzele intregi, se spala, se taie fasii subtiri si se lasa acoperite cu o lingura cu faina sa stea 15 minute, timp in care se pun cartofii taiati cubulete sa fiarba in apa calda.
  2. Dupa 15 minute se toaca ceapa marunt si se amesteca peste frunzele de legume, apoi se pun la fiert peste cartofi. Se sareaza si se pune la fiert orezul ales si spalat in mai multe ape si se lasa 10 minute la foc potrivit.
  3. Se acreste cu bors fiert separat, se adauga uleiul (facultativ) si leusteanul verde tocat si se clocotesc impreuna 1 minut. Se stinge focul, se raceste borsul 15 minute si se serveste cu paine sau mamaliga rece.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri