- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de hasmatuchi este o supa speciala deoarece hasmatuchi se gaseste destul de greu dar este foarte gustos.
Ingrediente
- 4 legaturi de hasmatuchi
- 2 linguri cu margarina sau ulei
- 2 linguri cu faina
- sare
- supa limpede de zarzavat
- 1 lingura cu zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Hasmatuchi este o planta erbacee, placut mirositoare, care se cultiva ca planta culinara (in Ardeal si Banat) sau creste la marginea padurilor primavara. Se foloseste pentru a da mancarii gust si aroma. Seamana cu patrunjelul.
- Culegi planta fir cu fir, o speli in mai multe ape reci, apoi o pui, tocata marunt, sa se caleasca in vas smaltuit cu o lingura de margarina fina. Acoperi cu faina, amesteci ca sa obtii o pasta omogena, stingi cu 1 cana de supa sau apa calda, amesteci ca sa se omogenizeze.
- Fierbi pe foc mic 10 minute , adaugi 1 litru de supa de zarzavat sau apa calda, sarezi, indulcesti cu 1 lingura de zahar si mai fierbi 15 minute.
- Servesti supa de hasmatuchi calda, cu felii de paine prajita puse in farfurie inainte de a turna supa.