Supa de hribi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de hribi este o supa delicioasa de post pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 500 gr hribi proaspeti
    • 2 cepe
    • 150 ml  ulei
    • 1 lingura cu faina
    • 1 legatura de patrunjel frunze
    • 1 lingura cu sare
    • 1 lingura cu zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti ciupercile de codite, le speli in mai multe ape si tai totul in felii subtiri care le asezi in farfurie cu sare, zahar si faina pentru 10 minute.
  2. Pui la  fiert 1,5 litri  de apa rece si cand apa se incalzeste rastorni in oala cepele calite in ulei si hribii. Adaugi un buchet aromat: patrunjel verde cu tije cu tot, 1 fir de busuioc, 1 foaie de dafin, usturoi verde (toate legate cu ata) sau 1 legatura mare de patrunjel cu tije.
  3. Acoperi vasul cu capac , fierbi supa la foc mic 30 de minute, sarezi si indulcesti cu zahar.
  4. Servesti supa de hribi cand s-a racorit, cu felii de paine prajita. Buchetul aromat il arunci.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri