- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de hribi este o supa delicioasa de post pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 500 gr hribi proaspeti
- 2 cepe
- 150 ml ulei
- 1 lingura cu faina
- 1 legatura de patrunjel frunze
- 1 lingura cu sare
- 1 lingura cu zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti ciupercile de codite, le speli in mai multe ape si tai totul in felii subtiri care le asezi in farfurie cu sare, zahar si faina pentru 10 minute.
- Pui la fiert 1,5 litri de apa rece si cand apa se incalzeste rastorni in oala cepele calite in ulei si hribii. Adaugi un buchet aromat: patrunjel verde cu tije cu tot, 1 fir de busuioc, 1 foaie de dafin, usturoi verde (toate legate cu ata) sau 1 legatura mare de patrunjel cu tije.
- Acoperi vasul cu capac , fierbi supa la foc mic 30 de minute, sarezi si indulcesti cu zahar.
- Servesti supa de hribi cand s-a racorit, cu felii de paine prajita. Buchetul aromat il arunci.