- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul de hribi uscati trebuie sa il incercati deoarece este foarte energizant si racoritor, perfect pentru zilele de post.
Ingrediente
- 250 gr hribi uscati
- 1 ceapa
- 500 ml bors
- 1 lingura cu faina
- 2 morcovi
- 1/4 varza cruda sau murata
- 50 ml cu ulei
- 200 gr zarzavat de ciorba
- leustean uscat
- 1 lingura cu bulion de rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala hribii, se lasa in apa rece 1 ora, se arunca apa si se pun intr-un vas cu apa calda. Se dau in clocot 5 minute, se scurg, se lasa in farfurie.
- Se toaca varza si ceapa, se calesc in ulei pana cand ceapa devine transparenta. Se presara amestecul cu faina si se coloreaza cu bulion de rosii desfacut intr-o ceasca mare cu apa calda. Se fierbe cu vasul acoperit 5 minute, se pun hribii tocati peste legume, tot acum se pune zarzavatul de ciorba spalat cu apa rece si scurs, morcovii taiati julien sau trecuti pe razatoare si sare.
- Se fierbe supa acoperit 20 minute si se acreste cu bors fiert separat. Se presara deasupra leustean uscat, bine faramitat, se clocoteste borsul 1 minut si se stinge focul.
- Borsul de hribi se serveste cald, cu paine proaspata.