- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de legume cu carne de vita este o ciorba aromata si gustoasa, pe care o puteti servi chioar si copiilor mici, de la1 an.
Ingrediente
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 pastarnac
- 4 rosii
- 1 litru bors
- 1 legatura leustean
- 300 rg carne de vita
- 1 telina mica
- 2 cartofi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 lingura bulion
- 1 legatura patrunjel verde
- piper
- sare
Instructiuni de preparare
- Carnea se curata, se spala si se taie in bucati. Rosiile se oparesc in apa clocotita, se curata si se dau prin razatoare. Legumele si zarzavaturile se curata, se spala si se taie marunt.
- Se pune la fiert carnea in apa rece cu sare, se aduna spuma, dupa care se adauga legumele, in urmatoarea ordine: ceapa, morcovul, telina, albitura, cartofii.
- Dupa ce carnea a fiert, se adauga bulionul, se amesteca sa se dizolve, apoi se toarna rosiile, borsul nert separat si strecurat, leusteanul tocat, sare si piper.
- Ciorba de legume cu carne de vita se serveste fierbinte, cu patrunjel tocat marunt, presarat in farfurii.