- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba maramureseana trebuie sa o incercati ori de cate ori aveti ocazia pentru ca are o aroma intensa si un gust unic.
Ingrediente
- 500 gr piept de pui
- 750 gr fleica de porc
- 300 gr zarzavat: radacina de patrunjel,morcovi, ceapa, telina
- 100 gr fasole pastai
- 100 ml ulei
- 4 cartofi
- 100 gr castraveti murati
- 50 gr ciuperci
- 1 lingurita piper macinat
- smantana
- boia
- aluat de placinta
Instructiuni de preparare
- Carnea se taie bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa pe foc mic.
- Zarzavatul, castravetii, fasolea si ciupercile se toaca marunt si se calesc in ulei cu boia. Se sting cu zeama fierbinte,apoi se toarna in oala si se mai lasa putin la fiert. Se rastoarna intr-un vas de lut a carui deschidere se acopera cu aluat de placinta.
- Se introduce vasul in cuptorul preincalzit si se lasa pana ce se rumeneste aluatul. Cand este gata, se serveste foarte fierbinte cu smantana din belsug.