Ciorba radauteana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba radauteana este o ciorba aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara chiar si copiilor micuti.

Ingrediente

    • 550 gr piept de curcan
    • 2 cepe
    • 1 pastarnac
    • 2 morcovi
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 telina mica
    • 3 galbenusuri
    • 300 gr smantana
    • usturoi
    • 1 legatura patrunjel verde
    • otet
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune pieptul de curcan la fiert in apa cu sare. Se ia mereu spuma si, cand nu mai face spuma, se adauga legumele, taiate bucati. Cand e gata carnea, se scoate, se indeparteaza pielea si osul, se rupe pieptul in fasii subtiri.
  2. Se strecoara zeama, se pun la loc in ea fasiile de carne si legumele pasate. Se drege de sare si se lasa sa mai dea intr-un clocot. Se lasa sa se raceasca 5-10 minute, apoi se adauga patrunjelul tocat si galbenusurile batute cu smantana, amestecand bine. in farfurie se adauga usturoi pisat si otet, dupa gust.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri