- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba radauteana este o ciorba aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara chiar si copiilor micuti.
Ingrediente
- 550 gr piept de curcan
- 2 cepe
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 3 galbenusuri
- 300 gr smantana
- usturoi
- 1 legatura patrunjel verde
- otet
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune pieptul de curcan la fiert in apa cu sare. Se ia mereu spuma si, cand nu mai face spuma, se adauga legumele, taiate bucati. Cand e gata carnea, se scoate, se indeparteaza pielea si osul, se rupe pieptul in fasii subtiri.
- Se strecoara zeama, se pun la loc in ea fasiile de carne si legumele pasate. Se drege de sare si se lasa sa mai dea intr-un clocot. Se lasa sa se raceasca 5-10 minute, apoi se adauga patrunjelul tocat si galbenusurile batute cu smantana, amestecand bine. in farfurie se adauga usturoi pisat si otet, dupa gust.