- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de pui si lamaie cu spaghete este o supa italieneasc, foarte aromata cu efect antimahmureala.
Ingrediente
- 4 linguri de unt
- 8 fire de arpagic taiate feliute subtiri
- 2 morcovi taiati rondele subtiri
- 2 tulpini de telina taiate felii subtiri
- 250 gr piept de pui dezosat taiat feliute fine
- 3 lamai
- 1,125 l supa de pui
- 250 gr spaghete subtiri rupte in bucati relativ mici
- 150 gr smantana dulce
- sare
- piper alb
- patrunjel verde, tocat
Instructiuni de preparare
- Arpagicul, morovii, telina si puiul se calesc in unt intr-o cratita, cam 8 minute, la foc mic.
- Lamaile se cojesc subtire de coaja (fara partea alba, doar ce e galben de la suprafata). Coaja astfel obtinuta se opareste 3 minute in apa clocotita. Se scot cojile, se scurg si se taie felii subtiri in lung (ca taiteii). Lamaile se storc.
- Se adauga coaja de lamaie si sucul in cratita impreuna cu supa de pui si carnea si se fierbe la foc mic 40 de min. Se pun spaghetele si se mai fierb inca 15 minute. Se adauga sare si piper, dupa gust, iar la sfarsit, se adauga smantana si nu se mai clocoteste supa, sa nu se taie smantana.
- Supa crema de pui si lamaie cu spaghete se serveste garnisita cu patrunjel verde si o felie de lamaie pentru decor.