- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa groasa de rosii este o supa specifica anotimpului calduros deoarece este satioasa, nu contine calorii multe si se poate servi rece.
Ingrediente
- 1 kg rosii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 l supa de legume
- ulei de masline
- zahar
- busuioc
- sare
- ardei iute
Instructiuni de preparare
- Se soteaza in ulei ceapa, morcovii si usturoiul tocate marunt. Se adauga apoi rosiile decojite si curatate de cotoare, tocate marunt, se toarna supa de legume, putin zahar, sare si ardeiul iute tocata marunt. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute.
- Supa groasa de rosii se serveste cu frunze de busuioc proaspat si crutoane de paine.
- Pentru prepararea crutoanelor, se taie in cuburi felii de aine mai veche, pune-le intr-o tava si stropeste-le cu un amestec de apa, ulei, chilli, oreganouscat si putina sare. baga tava in cuptorul incins pentru cateva minute, intorcand crutoanele de cateva ori. Dupa ce s-au racorit crutoanele se pot pastra in pungi de hartie.