- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa minestrone se poate prepara cu multe legume, tocmai de aceea le puteti schimba mereu, pentru a varia gustul. Delicioase in supa minestrone sunt pastaile verzi, ciupercile chiar si rosiile.
Ingrediente
- 1 ceapa
- 3 cartofi
- 1 dovlecel
- 1 ardei iute
- 3 morcovi
- 1 telina
- 1 ardei gras
- 1 cutie fasole boabe
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 45 minute
- Curata legumele, spalate-l sub jet de apa rece, apoi taie ceapa marunt, morcovii in rondele, iar cartofii si telina in cubulete.
- Pune la fiert o oala cu apa si sare si, cand incepe sa clocoteasca, adauga ceapa si fasolea boabe. Lasa sa fiarba 5 minute, apoi adauga morcovii, telina si cartofii si lasa sa fiarba impreuna la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte, adauga dovlecelul taiat in cubulete si ardeiul tocat marunt. Mai lasa sa dea in cateva clocote, potrivind gustul de sare.
- Cand toate legumele sunt fiert se opreste focul si se lasa sa se racoreasca 20 de minute. Supa minestrone se serveste calda, cu rondele de ardei iute si crengute de oregano.