- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasca napoletana este una din cele mai renumite din toata Italia, datorita faptului ca contine fructe confiate si un amestec de 2 feluri de branza.Gustul ei delicios o sa va convinga ca nu e cazul sa fie Paste pentru a manca un desert delicios.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 400 gr faina alba
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- 200 gr unt
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr branza ricotta
- 250 gr branza proaspata de vaci
- 150 ml lapte dulce
- 200 gr zahar
- 4 linguri gris
- 150 gr fructe confiate
- 4 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Intrun castron se amesteca faina cu untul moale. Se framanta cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga putina sare, ouale si pliculetul de praf de copt. si 2 linguri de apa rece. Se framanta un aluat elastic care se impacheteaza in folie de plastic si se baga in frigider pentru 30 de minute.
- Se pune laptele la fiert iar cand incepe sa dea in clocot se adauga grisul, amestecad continuu la foc mic timp de 2-3 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand laptele cu grisul este caldut se amesteca cu branza proaspata de vaci si cu branza ricotta. Se amesteca pana cand se obtine o consistenta cremoasa, apoi se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie, zaharul, fructele confiate taiate cubulete mici, si se omogenizeaza amestecul. La final, se incorporeaza albusurile batute spuma tare, amestecand se jos in sus ca sa nu se lase.
- Se intinde aluatul intr-o forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina, se toarna umplutura cu branza si se baga tarta in cuptorul incins, la foc mic, pentru o ora.
- Tarta cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pana cand poate fi feliata si servita.