- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de tarta de piersici are un avantaj foarte mare...si anume faptul ca este foarte delicoasa si aspectuoasa.Toti cei care o vor gusta vor fi uimiti de aptitudinile dumneavoastra de gospodina!
Ingrediente
- 6 nectarine
- 2 linguri zeama de lamaie
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr unt
- 5 oua
- 200 gr faina
- esenta de rom
- scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilat
- sare
Instructiuni de preparare
- Nectarinele se spala, se scot samburii si apoi se taie felii. Aseaza feliile pe o farfurie mai lata si stropeste feliile de nectarine cu zeama de lamaie.
- Separat, se freaca zaharul pudra cu untul adaugand treptat cele 2 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul si albusurile batute spuma cu putina sare.Se praseara faina amestecand compozitia cu o spatula de lemn cu miscari delicate de jos in sus. La final se adauga cateva picaturi de esenta de rom.
- Se unge o forma de tarta cu unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna aluatul in forma, iar deasupra de aseaza feliile de nectarine. Se baga tarta in cuptorul incins, si se coace 30 de minute la foc moderat.
- Cand tarta este gara, se lasa sa se raceasca, abia apoi poate fi scoasa din forma si pudrata cu scortisoara, asezand din loc in loc cateva zmeurici.