- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta impletita este o reteta plina de vitamine si delicioasa la gust.Ea poate fi piesa de rezistenta la un pranz cu cei dragi la sfarsit de saptamana.Aspectul ei desavarsit va uimi pe toti invitatii.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr unt
- 400 gr faina
- 5-6 linguri apa rece
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 piept de pui dezosat fara piele
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 2 linguri mazare fiart (din conserva)
- 1 galbenus de ou
- sare
- piper
- ulei
Instructiuni de preparare
- Se topeste untul la bain-marie, intr-un castron incapator. Se incorporeaza, treptat, faina cernuta amestecata cu zaharul si faina. In timp ce se framanta aluatul, se adauga treptat cate o lingura de apa rece si se continua framantatul pana cand aluatul devine potrivit de tare. Se impacheteaza aluatul in folie de plastic, si se da la rece pentru 30 de minute.
- Intre timp, se caleste ceapa,se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se lasa sa se inabuse.S e adauga mazarea si radacina de patrunjel curatat, spalata si taiata cubulete.Se stropeste cu putina apa, se potriveste de sare si piper, dupa gust, si se lasa pe foc pana se fierb bine.
- Din aluat se intind doua foi. Cu o foaie se imbraca o forma de tarta neunsa, iar cealalta foaie se taie fasii late de 3-4 cm, din care se va face impletitura.S e umple tarta cu amestecul de carne cu legume, si se acopera cu fasii se aluat impletindu-le intre ele. Se unge tarta cu galbenus de ou batut, si se coace in cuptorul incins pentru 35-40 de minute, la foc moderat.