Tarta cu rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Uite ceva simplu, de incropit intr-o zi de duminica, in care nu aveti prea mult timp sau chef de gateala o tarta cu rosii.Si daca vreti sa fie si mai simplu puteti folosi aluat foietaj, de cumparat.

Ingrediente

    • 4-5 rosii
    • 250 gr smantana
    • 100 gr cascaval
    • 2 oua
    • sare si piper

    PENTRU ALUAT:

    • 150 gr faina
    • 120 gr unt rece
    • 4 linguri apa rece

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un  castron se cerne faina cu putina sare. Se adauga untul taiat cubulete si se framanta usor, cu degetele. Se adauga treptat, lingura cu lingura, apa rece. Se framanta aluatul repede datorita untului, care daca se framanta prea mult se incalzeste, iar aluatul se inmoaie. Se pune aluatul, dupa ce a fost framantat, intr-o folie de plastic si se baga in frigider pentru 30 de minute.
  2. Se intinde din aluat o foaie cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
  3. Separat, se bat ouale cu putina sare si piper, ca pentru omleta. Se incorporeaza smantana si cascavalul ras. Compozitia obtinuta se pune in forma de tarta peste aluat. Se taie rosiile pe jumatate si se asaza deasupra, cu partea taiata in jos.
  4. Tarta se baga in cuptorul incins in prealabil, si se coace la foc moderat 30-36 de minute, pana  se rumeneste frumos deasupra.

Recomandari

Tarte