- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu rubarba este o tarta exotica foarte gustoasa si plina de vitamine.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg rubarba cu frunze
- 200 gr zahar
PENTRU ALUAT:
- 1 lingura cu zahar
- 200 gr faina
- 100 gr unt
- sare
- apa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faci un aluat frantuzesc pentru tarte: 200 gr faina, 100 gr unt, 100 ml apa, 1 lingura cu zahar, sare, pe care le strangi intr-un castron, framanti aluatul fara unt, intinzi foaie, asezi untul in mijlocul foii de aluat, strangi marginile si obtii o minge.
- Pui aluatul la rece jumatate de ora,apoi scoti aluatul, intinzi cu sucitorul pe planseta, pui la rece pentru alta jumatate ora.
- Abia a treia oara folosesti aluatul: intinzi foaie in forma mare de prajitura, acoperi cu rubarba macerata in zahar (folosesti doar cotoarele frunzelor, frunzele sunt laxative si nu se folosesc) si decorezi cu fasii subtiri de aluat pe care le asezi sub forma de grila peste rubarba.
- Coci tarta 30 de minute la foc moderat, apoi o lasi sa se racoreasca inainte de a o felia si servi.