- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta Mariana este o tarta delicioasa cu pere, a carei aroma o veti surprinde din plin daca serviti tarta rece.
Ingrediente
- 125 gr ciocolata
- 6 pere coapte
- 200 gr faina
- 150 gr unt
- 50 gr zahar pudra
- 175 gr smantana
- sare
- 10 mieji de nuca
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ora
- Puneti faina cernuta intr-un castron adanc si turnati peste ea 100 gr unt inmuiat pe foc si 1 pahar cu apa calda. Sarati usor si framantati un aluat ferm pana se desprinde de mana. Puneti aluatul la congelator pentru 1 ora.
- Curatati perele de coaja si de samburi, taiati-le in doua, lasati-le in castron, acoperiti cu zahar pudra, apoi stropiti cu coniac si lasati sa se macereze.
- Intindeti aluatul cu sucitorul si puneti-l in forma de prajitura, acoperiti cu folie de aluminiu si lasati sa se coaca 10 minute in cuptorul fierbinte (240°C).
- Scoateti tava, puneti perele unele langa altele si lasati tava la cuptor 1/4 ora. Cand s-a rumenit usor, scoateti forma din cuptor si acoperiti perele cu un sos facut astfel: topiti ciocolata cu 4-5 linguri cu apa, adaugati 2 linguri cu unt si 1 pahar cu smantana. Omogenizati si turnati peste pere.
Tocati miezul de la 10 nuci, presarati peste prajitura, asteptati ca tarta sa se raceasca.
- Serviti taiata felii, romburi sau patrate. E buna rece.