- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu branza si ciocolata este mai degraba un tort aperitiv pe care il puteti servi dupa amiaza alaturi de o ceasca cu ceai.
Ingrediente
- 200 rg zahar
- 2 oua+ 1 galbenus
- 1 lingurita de vanilie
- 500 gr faina
- 200 gr unt
- 1 lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr zahar
- biscuiti sfaramati
- 600 gr branza de vaci
- fulgi de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Cerne intr-un castron faina cu praful de copt, zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Adauga untul la temperatura camerei si putina sare.
- Bate ouale si incorporeaza-le in compozitie, apoi framanta aluatul cu mainile. Inveleste aluatul intr-o folie de plastic si baga-l al frigider pentru o ora.
- Unge cu ulei o forma de tort si tapeteaza cu hartie de copt. Imparte aluatul in doua si intinde foi potrivit de groase. Asaza prima foaie in tava, acoperind is peretii formei. Acopera cu un strat subtire de biscuitii sfarmati si acopera cu branza amestecata cu zahar si fulgi de ciocolata. Acopera cu un alt strat subtire de biscuiti sfaramati si cu a doua foaie lipind marginile.
- Unge tortul cu galenus de ou batut si baga-l la cuptor sa se coaca o ora pana cand capata culoarea aurie.