- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de alune cu kiwi este un tort aromat si gustos, pe care il puteti servi atat ca desert la mesele in familie, cat si in ocaziile festive din viata dvs.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 160 gr zahar
- 160 gr faina
- 125 gr alune
- 4 oua
- sare
- 2 plicuri praf de copt
PENTRU CREMA:
- 125 gr zahar
- 225 ml lichior de oua
- 400 gr frisca
- 3 galbenusuri
- 8 foi de gelatina
- 250 gr iaurt natur degresat
- 3 kiwi
PENTRU DECOR:
- 75 gr alune si migdale tocate
- 2 kiwi
- 80 gr zahar
- 125 ml frisca lichida
- 1 lingurita ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 14 portii
Timp de preparare 90 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 3 ore
- Se amesteca ouale cu putina sare, zaharul si 4 linguri de apa calda,apoi se adauga treptat faina, praful de copt si alunele, amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeteaza cu hartie de copto forma rotunda de tort, apoi se toarna compozitia si se coace 25-30 de minute, la foc moderat.
- Se inmoaie gelatina in apa, iar, separat se mixeaza la bain-marie galbenusurile, lichiorul de oua si iaurtul. Se adauga gelatina inmuiata si se omogenizeaza crema care se lasa sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, se adauga frisca si fructele pasate si se baga crema la frigider.
- Se taie blatul racit in doua foi, pe orizontala, apoi se umplu blaturile cu crema si se imbraca tot tortul in crema. Se decoreaza tortul cu alunele caramelizate si zdrobite, frisca si fructe, apoi se tine la frigider cel putin 3 ore, de preferat peste noapte.