- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Caramel Dream este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara chiar si in ocaziile speciale din viata dvs.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 6 oua
- 1 plic praf de copt
- 6 linguri faina
PENTRU CREMA 1:
- 3 galbenusuri
- 11 linguri zahar
- 200 gr unt
PENTRU CREMA 2:
- 500 ml frisca lichida
- 1 plic budinca de caramel
- 400 ml lapte
PENTRU BLATUL DE BEZEA:
- 1 lingura otet
- 3 albusuri
- 6 linguri zahar pudra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 70 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 4 ore
- Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat spuma cu putina sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi se amesteca cele doua compozitii, amestecand usor. Se adauga treptat faina ametsecand in asa fel incat sa nu se formeze cocoloase. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul incins, la foc mediu 40 de minute.
- Pentru prima crema se caramelizeaza intr-o cratita 8 linguri de zahar, si cand zaharul a capatat o culoare maronie, se adauga untul taiat cubulete, amestecand pana cand se topeste. Se adauga apoi ouale frecate cu 3 linguri de zahar, apoi se mai fiebe compozitia putin pana se ingroasa.
- Pentru blatul de bezea se bat albusurile cu zaharul, adaugat treptat, pana se obtine o spuma tare in care se adauga otetul si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, folosind forma de aceleasi dimensiuni ca cea in care s-a copt celalalt blat. Se coace blatul de beza in cuptorul incins, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
- Pentru a doua crema se prepara budinca de caramel conform indicatiilor de pe ambalaj si se lasa sa se raceasca. Se bate spuma frisca lichida, apoi se amesteca cele doua compozitii.
- Se taie blatul in doua pe orizontala, si se insiropeaza cu un sirop preparat din expresso indulcit. Se pune prima foaie de blat, se intinde prima crema, seacopera cu al doilea disc de blat si se intinde peste el a doua crema si se acopera totul cu blatul de beza.
- Pentru decor, se foloseste crema ramasa si ciocolata rasa.