Tort cu budinca de banane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu budinca de banane trebuie sa il incercati pentru ca este foarte gustos.

Ingrediente

    • 500 gr amestec pentru blat de tort de vanilie
    • 80 gr  praf pentru budinca cu aroma de banane
    • 4 oua
    • 200 ml apa
    • 50 ml ulei
    • 2 banane pasate

    PENTRU GLAZURA:

    • 300 gr zahar pudra
    • 2 linguri lapte
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 100 gr nuci tocate

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati intr-un castron amestecul pentru tort si praful de budinca, amestecand bine. Faceti un gol in mijloc si turnati apa, ouale, uleiul si piureul de banane. Mixati la viteza mica, apoi la viteza medie pana se omogenizeaza bine aluatul.
  2. Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, nivelati, apoi coaceti 50-55 de minute, la foc moderat. Cand blatul etse gata, scoateti din cuptor si transferati-l pe un gratar ca sa se raceasca.
  3. Pentru glazura, amestecati intr-un castron zaharul pudra, laptele si esenta de vanilie. Amestecati pana se omogenizeaza, apoi glazurati cu el tortul racit. Asezati nucile maruntite peste glazura si lasati sa se intareasca.

Recomandari

Torturi