- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu cafea este un tort foarte aromat si delicios. Este desertul pe care nu il poate refuza nimeni.
Ingrediente
- 150 gr faina
- 150 gr zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 3 oua
- sare
- 150 gr unt
- 150 ml cafea expresso
- 30 gr cacao
- esenta de rom
PENTRU CREMA:
- 2 galbenusuri
- 7 linguri nes
- 200 gr unt
- 150 gr zahar tos
Instructiuni de preparare
- Cerene faina impreuna cu praful de copt si cacaua. Incorporeaza untul topit si racorit, cafeaua si ouale batute cu zaharul. Toarna compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu peretii detasabili si tapetata cu hartie de copt. Baga forma in cuptor pentru 35 de minute, iar cand este gata lasa blatul sa se raceasca si taie-l in trei, pe orizontala.
- Freaca spuma untul cu zaharul si galbenusurile, apoi incorporeaza nesul dizolvat in doua linguri cu apa fierbinte.
- Umple foile de blat cu crema obtinuta si lasa tortul la rece pste noapte, dupa care il poti decora dupa lpac si servi.