Tort cu prune zmeura si fistic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tort cu prune zmeura si fistic este un tort rapid, care nu necestita multe ingrediente.Poate fi preparat cu o ocazie anume, la o zi onomastica sau de ce nu pentru un pranz alaturi de cei dragi, la sfarsit de saptamana.

Ingrediente

    • 50 gr fistic decojit
    • 175 gr unt
    • 175 zahar pudra
    • 3 oua
    • 175 gr faina alba
    • 1 plic praf de copt
    • sucul si coaja rasa de la o lamaie
    • 400 gr prune proaspete
    • 400 gr zmeura

Instructiuni de preparare

  1. Se macina marunt fisticul, apoi se amesteca cu untul, zaharul, ouale batute usor si cu faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca si se adauga coaja si sucul de lamaie. Se omogenizeaza compozitia pana cand se obtine un aluat neted.
  2. Se unge o forma de tort cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau cu faina, apoi se toarna jumatate din cantitatea de aluat. Se asaza jumatate din cantitatea de prune feliate si curatate de samburi si coaja, se adauga jumatate din cantitatea de zmeura, apoi se toarna restul de aluat care se decoreaza cu restul de prune si zmeura.
  3. Se baga tava in cuptorul incins, unde se coace 50 de minute, la foc moderat .Cand tortul este rumenit, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se poate felia si se serveste decorat cu frisca si cateva fructe.

Recomandari

Torturi