Tort de ciocolata-varianta2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de cicolata este varianata cea mai rapida daca aveti o aniversare sau pur si simplu doriti sa va delectati cu un desert fabulos. Este insiropat si pufos, ÅŸi se mentine proaspat la frigider timp de 4-5 zile.

Ingrediente

    PENTRU TORT:

    • 225 gr faina alba
    • 350 gr zahar pudra
    • 85 gr cacao pudra
    • 1 plic praf de copt
    • 2 albusuri
    • 250 ml lapte dulce
    • 125 ml ulei
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 250 ml apa fierbinte

    PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA:

    • 200 gr ciocolata neagra
    • 200 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

  1. Se bat spuma albusurile de ou cu putina sare, apoi se adauga zaharul pudra. Se continua amestecarea pana cand spuma se intareste si capata consistenta bezelei. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, cacaua pudra, si se amesteca cu o spatula cu miscari lente de jos in sus.
  2. Se adauga laptele dulce si uleiul, amestecand continuu, pana la omogenizare.In aceste moment se adauga apa fierbinte. Amestecul rezultat va fi lichid, de aceea forma in care se coace tortul va trbui sa nu fie cu margini detasabile.
  3. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins, la foc moderat si se coace tip de 40 de minute. In primele 30 de minute nu trebuie deschisa deloc usa cuptorului.
  4. Cand blatul este gata, se scoate din cuptor si se lasa in forma pana cand se raceste complet.
  5. Pentru glazura de ciocolata se amesteca intr-un ibric frisca lichida cu cicolata rupta bucati mici si se lasa la foc mic pana cand se topeste ciocolata, dar mare grija pentru ca nu trebuie sa dea in clocot. Cand ciocolata este topita, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet, apoi cu ajutorul unui mixer de amesteca pana cand se obtine o crema spumoasa delicioasa cu care se glazureaza torul racit si scos din forma.
  6. Glazura se intinde atat deasupra cat si pe laterale, apoi se baga in frigider pentru 3-4 ore, apoi se poate servi.

Recomandari

Torturi