Tort cu mango si physalis

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu mango si physalis este un tort exotic, aromat si foarte gustos.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 3 linguri zahar
    • 1 lingurita esenta de portocale
    • 4 linguri faina
    • 3 oua
    • 50 gr unt
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 250 ml frisca lichida
    • 4 lignuri zahar pudra
    • 250 gr branza de vaci
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 plic de gelatina
    • 1 buc mango
    • 4 fructe de physalis

    PENTRU DECOR:

    • 1 buc mango
    • 200 gr nuca de cocos
    • 100 gr fructe de physalis

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 20 minute

  1. Se bat albusurile spuma tare cu putina sare. se adauga zaharul si se mixeaza continuu pana cand zaharul se topeste.Se bat  galbenusurile spuma cu untul si cu esenta de portocale, apoi se amesteca cele doua compozitii, adaugand la final faina si amestecand usor de jos in sus.
  2. Se toarna aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 20 de minute la foc mic. Cand blatul este copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raeasca.
  3. Intre timp, se mixeaza  branza scursa bine cu zaharul si cu esenta de vanilie, dupa care se incorporeaza treptat in frisca batuta tare. Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml de apa, pentru 10 minute, apoi se pune la bain-marie si se amesteca in crema de branza. Se adauga cubulete de fructe in crema, apoi se intinde peste blatul racit si se da la frigider careva ore.
  4. Cand crema este tare se scoate tortul din frigider si se decoreasac cu nuca de cocos, mangosi physalis, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Torturi