- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Saint Honore este un tort foarte bun si aromat, fiind la fel de bun si vara la desert cat si iarna pe masa de Craciun.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Din aluatul nisipos intindeti o turta cu diametrul de 25 de cm. Puneti turta intr-o tava si intepati-o cu furculita din loc in loc.
- Preparati aluatul de ecleruri si amplasati un cerc din acest aluat, cu ajutorul posului, pe marginea turtei din aluat nisipos. Coaceti 30 de minute turta, pana se ruumeneste si devine aurie.
- Cu ajutorul posului, turnati pe o tava umezita 16 profiteroluri cu diametrul de 4 cm, ungeti-le cu oul batut cu lapte si coaceti-le 20 de minute.
- Cand s-au rumenit frumos scoateti-le din cuptor, gauriti baza fiecarui profiterol si lasati-le sa se raceasca. Cu ajutorul posului, umpleti profiterolurile reci cu frisca batuta.
- Pentru caramel, dizolvati zaharul in apa si fierbeti-l la foc iute pana obtineti un caramel auriu. Inmuiati cu grija profiterolurile in caramel, pe ambele parti si amplasati-le, lipite intre ele, pe inelul din aluat oparit.
- Pentru umplutura, bateti 6 galbenusuri cu 175 gr zahar, pana obtineti o crema groasa, pufoasa, in care adaugati faina si putina sare. Turnati compozitia intr-un vas cu lapte fierbinte si fierbeti 2 minute amestecand continuu, apoi strecurati umplutura prin sita.
- Amestecati gelatina dizolvata cu crema de oua fierbinte si lasati-o deoparte pana se raceste complet. Bateti albusurile cu restul de zahar pana cand compozitia se intareste si amestecati-o cu crema rece.
- turnati crema de oua in mijlocul tortului, neteziti-o cu o spatula lunga, apoi bagati tortul la frigider pana se intareste crema.
- Incalziti restul de caramel racit la aragaz si decorati tortul cu fire de caramel.